Skip to content

Hoe verloopt een shoot?

Velen stellen zich deze vraag en terecht

Voorbereiding

Vooraf wordt duidelijk datum en uur afgesproken per email en de afspraak wordt best door beide partijen de dag ervoor even bevestigd.  In geval van moeilijkheden is een berichtje handig om mekaar te verwittigen.

Outfits en accessoires worden door het model meegebracht.

Ontmoeting in de fotostudio

Het eerste kwartiertje praten we even met mekaar en lijnen we op wat het doel van de shoot is en selecteren we outfits, de volgorde en organiseren we de fotostudio voor het gewenste resultaat.

We delen de shoot op in aantal blokken van fits en verandering waar tussentijds de reeds gemaakte shots snel worden bekeken en we samen naar paar aanpassingen gaan zoeken om te verbeteren.  Suggesties van het model worden ook geapprecieerd natuurlijk.

Afronden van de shoot

Samen bekijken we de ganse reeks foto’s op scherm en  doen we eerste selectie van de foto’s die kandidaat zijn om verder te ontwikkelen.

Vaak stel ik een top 3 op die representatief zijn voor mijn portfolio en ook het model doet dit zo dat we gezamenlijk het resultaat delen.  Foto’s  op TFP/CD basis worden op het einde van de shoot klaargemaakt om te delen via een download link.